Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Питсбърг" запази шансове за полуфиналите в Източната конференция на НХЛ

Снимка: Архив

Хокейстите на "Питсбърг" запазиха живи надеждите си за класиране на полуфиналите в Източната конференция от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като разгромиха с 10:3 местния съперник "Филаделфия" и намалиха разликата в серията до 1:3 победи в полза на "Летящите". Двата отбора изнесоха изключително резултатен мач за пореден път, като след четвъртата среща падналите в двете мрежи голове достигнаха до уникалния брой от 45. Двубоят започна с гол на звездата на домакините Клод Жиру, но в следващите секунди "Питсбърг" стигна до пълен обрат чрез попадения на Евгени Малкин и на Мат Нисканен. Въпреки, че водеха за пореден път в мач от серията, гостите запазиха традицията да играят нервно и да получават дълги наказания за сблъсъци на леда. Само в разстояние на 50 секунди Крис Куниц, Брус Орпик и Мат Куук трябваше да излязат за по 2 минути от игра, а още преди началото на последното наказание домакините бяха намалили чрез Кимо Тимонен. До влизането на Куук точен беше и Якуб Ворачек, а зрителите вече виждаха четвърта поредна победа и чиста серия за "Филаделфия". Първата част не приключи само с това. Сидни Кросби изравни за 3:3 с един от най-красивите голове за сезона в НХЛ, след като изстреляна от синята линия шайба на Нисканен се удари в гърба му и влетя в горния ляв ъгъл на вратата на Иля Бризгалов. Това даде сили на "Пингвините" и те довършиха първата третина с попадение на Джордан Стаал, с което поведоха с една шайба. Голът на Ворачек след 15:52 минути игра в първата част се оказа последен за Филаделфия. За първи път от началото на серията "Питсбърг" демонстрира обичайната си перфектна игра в нападение, което доведе до разгрома. "Пингвините" върнаха трите гола от пауърплей само до първите десет минути, като точни бяха Крис Летанг, Стаал и Стийв Съливан. Паскал Дюпуи и Стаал добавиха по още една шайба до края на втората част, а през третата Евгени Малкин довърши разгрома и съхрани мечтите на "Пингвините" поне до мач номер пет в Питсбърг.

"Ванкувър" също запази шансове за класиране на напред, след като надви "Лос Анджелис" с 3:1 като гост и намали серията от четвъртфиналите в Западната конференция на 1:3 победи. Анже Копитар вкара за "Кралете" в първата част, но "Канадците" стигнаха до пълен обрат чрез голове на Александър Едлер и Кевин Биекса във втората третина, както и на Хенрик Седин в третата.

"Отава" преодоля пасив от два гола за успех с 3:2 над "Ню Йорк Рейнджърс", с което "Сенаторите" изравниха серията на 2:2 победи. Антон Стролман и Райън Калахан вкараха за гостите в първата част, а Милан Михалек, Сергей Гончар и Кайл Търис бяха точни за важната победа на "Отава" в мач номер четири.

 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати от четвъртфиналите в двете конференции.

"Отава" - "НЙ Рейнджърс" 3:2 (след продължение). Резултата в серията е равен - 2:2 победи.

"Филаделфия" - "Питсбърг" 3:10. "Филаделфия" води с 3:1 победи в серията.

"Лос Анджелис" - "Ванкувър" 1:3. "Лос Анджелис" води с 3:1 победи в серията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!