Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната прима Красимира Стоянова получи отличието "Златен век"

Снимка: www.operasofia.bg

Оперната прима Красимира Стоянова беше удостоена с най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век”, за големите й постижения в областта на оперното изкуство и популяризиране името на България по световните оперни сцени.

България е малка, но е твърде богата! Това богатство ние трябва да си го тачим, защото това е, с което можем да блеснем пред света. Всичко останало се купува, продава, но това ние го имаме, защото то извира от нашата земя, от недрата на нашата България. Затова трябва с всички сили да браним изкуството и да работим за духовното в България, каза Красимира Стоянова.

За албума си "Музика на славянски композитори" /отличен с награда от International Classical Music Awards/, който представи с концерт в Софийската опера на 23 април, голямата оперна певица сподели:

С диригента Павел Балев вложихме душата си в този проект! В основата на всичко е нашето огромно удоволствие да изработим и да пресъздадем тази музика. Произведенията са безкрайно красиви! Всяко произведение е един вид изповед. И хората успяха да усетят тази вълна на красотата на музиката. Това беше най-вълнуващото за мен, сподели Красимира Стоянова.

Чуйте интервюто с Красимира Стоянова за предаването на програма "Хоризонт" за опера, балет, оперета и мюзикъл "Каста дива".

 

По публикацията работи: Росица Кавалджиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени