Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Финикс" отстрани "Чикаго" в първия кръг на плейофите в НХЛ

Снимка: Архив

Вратарят Майк Смит отрази 39 удара при победата на "Финикс" като гост на "Чикаго" с 4:0 в среща от първия кръг на плейофите в Западната конференция на първенството на Националната хокейна лига (НХЛ). "Финикс" спечели серията с 4:2 победи и продължава напред в плейофите. Гостите вкараха три гола в последната третина. Оливър Екман-Ларсон отбеляза във втората част, а след това точни бяха Жилберт Брюле, Антоан Вермет и Кайл Чипчура. "Финикс" печели серията от първия кръг в плейофите за пръв път от сезон 1996/1997. На полуфиналите в конференцията "Финикс" ще играе с "Нешвил".

На Изток "Ню Йорк Рейнджърс" победи "Отава" като гост с 3:2 и прати серията в седми мач. Крис Нийл даде аванс на домакините. През втората част гостите вкараха три безответни гола чрез Дерек Степан, Брад Ричардсън и Крис Крайдър. Джейсън Спеца реализира втория гол за Отава 39 секунди преди края на мача. Мач номер 7 е в четвъртък в "Медисън Скеуър Гардън" в Ню Йорк.

 

Срещи от първия кръг в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (играе се до четири победи от седем мача):

 

Западна конференция:

Чикаго - Финикс - 0:4

(Финикс спечели серията с 4:2 победи).

 

Източна конференция:

Отава - Ню Йорк Рейнджърс - 2:3

(Резултатът в серията е равен - 3:3 победи).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени