Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атлетико" Мадрид с трофея в Лига Европа

Снимка: БГНЕС

"Атлетико" Мадрид спечели купата във втория по сила футболен турнир на континента - Лига Европа.

В Букурещ "Атлетико" победи "Атлетик" Билбао с 3:0 в "испанския финал" на турнира по футбол Лига Европа, игран на националния стадион в Букурещ пред около 52 000 зрители, сред които 25 000 испански запалянковци.

Герой на финала стана колумбийският нападател на "Атлетико" Мадрид Радамел Фалкао. В 7-та минута Радамел Фалкао финтира Фернандо Аморебиета и с техничен фалцов удар в десния горен ъгъл на вратата на Горка Ираисос откри резултата - 1:0 за "Атлетико" Мадрид. Това бе 11-ият гол на Радамел Фалкао в тазгодишното издание на турнира Лига Европа, с което за втора поредна година стана голмайстор на турнира.

В 34-та минута след подаване от левия фланг Радамел Фалкао с отличен финт изпрати на тревата Хон Ауртенетхе и от десетина метра отново с левия си крак изпрати топката в мрежата на баските - 2:0 за "Атлетико" Мадрид.

През второто полувреме "Атлетик" Билбао бе в почти непрекъснати атаки, а мадридският отбор контраатакуваше опасно.

В 85-ата минута след нова контраатака бразилският полузащитник Диего се измъкна от трима защитници на отбора от Билбао и с техничен удар по тревата с левия си крак оформи крайния резултат - 3:0 за "Атлетико" Мадрид.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна