Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" Мадрид шампион с нов рекорд

"Реал" Мадрид стана шампион на Испания като подобри и 2 рекорда - най-много точки и най-много голове в шампионата
Снимка: БГНЕС

 

Пред 28 000 зрители на своя стадион "Малага" победи изпадналия вече отбор на "Спортинг" Хихон с 1:0 в последния кръг на испанското футболно първенство и се класира на 4-то място, което дава право на участие в предварителен кръг на Шампионската лига през следващия сезон. "Малага" завърши на 4-то място с 58 точки, пред "Атлетико" Мадрид с 56 точки и "Леванте" с 55 точки, които от
си осигуриха участие в турнира Лига Европа.

Победният гол за "Малага" бе дело на Саломон Рандон в 49-та минута. С гол на колумбийския централен нападател Радамел Фалкао в 88-та минута тазгодишният победител в турнира Лига Европа "Атлетико" Мадрид победи с 1:0 като гост "Виляреал" и отново си осигури участие в турнира Лига Европа. Загубата на "Виляреал" на собствен стадион пред 16 000 запалянковци означаваше изпадане на тима във втора испанска дивизия.

Шампионът "Реал" Мадрид пред 80 000 зрители на своя стадион "Сантяго Бернабеу" победи "Майорка" с 4:1 и постави нов рекорд за испанската първа дивизия със спечелени 100 точки в едно първенство. Играчите на Жозе Моуриньо подобриха рекорда от 99 точки на "Барселона" на Пеп Гуардила през 2010 година.
"Реал" постави още един рекорд на първа испанска дивизия - 121 отбелязани гола. Точни за "белите" бяха Кристиано Роналдо в 19-та минута, което бе гол номер 46 на португалеца в тазгодишното първенство, Карим Бензема в 23-та минута и два гола на Месут Йозил - в 49-та и в 58-та минута.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени