Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хокеистите на "Лос Анджелис" отложиха празненствата

Снимка: Архив

Плановете на "Лос Анджелис" да се класира за финал за Купата "Стенли" засега са отложени, след като "Финикс Койотис" спечели четвъртата среща на Запад с 2:0. Пълните трибуни в "Стейпълс Сентър" приветстваха отбора на домакините, който се бори за първо участие в мача за титлата от 1993-а година насам. Отборът на "Финикс" засега обаче отлага партито, след като взе първа победа в серията.

Шейн Доун вкара при числено превъзходство в първата третина и даде аванс на "Койотите", а след това добави и още едно попадение. Защитата и вратарят Майк Смит се справиха с натиска на "Кралете", а стражът отрази 36 удара.

Още в първата част домакините имаха няколко отлични възможности за гол, като Тревър Люис пропусна на два пъти сам срещу вратаря. Втората част започна почти по същия сценарий, а Анце Копитар изведе сам срещу вратаря Дестен Браун, който обаче не успя да нанесе удар. В последните минути домакините на два пъти вадиха вратаря си Джонатан Куик за сметка на допълнителен полеви играч, но това не им помогна.

 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи:

Западна конференция, финал:

Лос Анджелис- Финикс 0:2 (Лос Анджелис води в серията с 3-1 победи).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна