Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив е домакин на международната изложба "Хемус 2012"

От днес до 2 юни Пловдивският панаир е домакин на Международната изложба "Хемус 2012 - отбрана, антитероризъм и сигурност". В 10-ото юбилейно издание участват компании от 10 държави. Ще бъдат представени нови тенденции в отбранителната промишленост, образованието и научните изследвания. Изложбата ще бъде открита от премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Аню Ангелов.

Международната специализирана изложба "Хемус 2012" демонстрира върхови технологии и иновационни изделия за сухопътните войски, военноморските и военновъздушните сили, за оборудването на бойците и за общото осигуряване на армията.

В рамките на изложението ще бъде учреден Индустриален форум, ще се проведе и конференцията "Решения и технологии за интелигентна отбрана", като по време на дискусиите ще бъдат представени над 90 разработки, свързани с инициативата на НАТО за по-ефективни въоръжени сили срещу по-малко средства и с политиката на Европейския съюз за обединяване и споделяне на способностите.

Другите съпътстващи "Хемус 2012" събития са демонстрационни стрелби на полигона "Змейово", исторически преглед на българските военни облекла, както и демонстрация на военни формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили в района на река Марица и панаирния град за елиминиране на терористи и спасяване на бедстващи граждани.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна