Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Станишев: Това управление разбира само от тояга

Снимка: БГНЕС

Ако нямаше протести срещи Закона за горите нямаше да има вето. Това е много ясен показател, че това управление разбира само от тояга, само от протести, защото нищо друго не ги плаши. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев е предаването "Неделя 150".

В резултат на техния лобизъм, бих казал на рекета на собствениците на "Витоша ски", софиянци бяха лишени от възможността цяла зима да ходят на ски. Тези въжени линии бяха приватизирани 2007 година по време на кмета Бойко Борисов и всъщност тези, които получиха тези обекти на общината отказаха една публична услуга, която трябваше да гарантират и нищ не се направи. Напротив, те бяха възнаградени с този Закон, който на тях и на други собственици на обекти им предоставя държавен ресурс бе никакви условия, въпреки че имаше много други начини да се строят пистите, така че държавата да има участие. /…/ Това е чиста държавна помощ за определени фирми. Тя се измерва в десетки милиони левове. Засега успехът е постигнат наполовина, защото президентът наложи вето. Сега ще видим как ще върви преобсъждането на този Закон в НС. Очаквам, че управляващите ще организират достатъчно мощна подкрепа в него, каза Станишев.

Започна и дискредитацията на протестиращите, вижте господин Цветанов започна да говори, че те били част от организираната престъпност. /…/ Всеки, който протестира, бива дискредитиран, заяви лидерът на БСП.

Станишев коментира и документалния филм "Как да спечелим избори в България" на Милен Марчев, чиято премиера бе на 13 юни в Европейския парламент в Страсбург. Във филма "Как да спечелим избори в България" са събрани телевизионни кадри, уловили нарушения на изборите през 2011г.

Много български журналисти имаха материали за нарушенията в изборите. Странното е, че ГЕРБ отказват да правят каквито и да било сериозни промени в изборното законодателство. Имаше мисия на ОССЕ. Тя излезе с конкретни препоръки към българската държава и парламента. ГЕРБ отказват сериозни промени в изборното законодателство. Тях ги устройва този хаос, създаден по време на изборите. Ние ще търсим партньорство с всички партии, извън ГЕРБ, с всички неправителствени организации, заедно да изработим предложения за промени в изборното законодателство, подчерта Станишев и допълни, че вече са започнали такива разговори с ВМРО.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени