Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треска по Лейди Гага в София

Снимка: Архив

Часове преди концерта на Лейди Гага в София билетите са на изчерпване, каза в ефира на предаването "Преди всички" Иван Несторов от организаторите. Той говори с уважение за професионализма на певицата, която показва завидна дисциплина, репетира през по-голямата част от времето, а след това се прибира в хотела да почива. Той апелира към почитателите на певицата да отидат в Арена Армеец към 18 часа, защото подгряващата изпълнителка излиза на сцената в 18.30.

Любопитен репортаж сред въодушевени фенове на певицата беше излъчен в предаването. От него можете да научите как младежите с часове дебнат певицата само заради привилегията да се доближат до нея и ако са големи късметлии, да успеят да я докоснат. На въпрос защо я обожават толкова, те отговориха, че ценят нейното послание "бъди какъвто си" и нейната "естественост". Отговорът предизвика искрена изненада у репортерката - естественост у Лейди Гага!?! Тя е естествена в свободата си да се облича и държи неестествено, обясниха младежите.

За разлика от гневната си реакция по време на посещението на Мадона в България, този път Българската православна църква не изрази официално становище. Личната си позиция изрази отец Никанор от Гигинския манастир.

И да не бях монах, кракът ми нямаше да стъпи на концерт на Лейди Гага. За мен нейното представяне в музиката е същото като на абстракционистите и сюрреалистите в живописта - това са отвратителни неща, които надхвърлят доста нормалния вкус и нормалното забавление. Това е окарикатуряване на човешката личност, каза отец Никанор.

Чуйте анкетата сред феновете на Лейди Гага, както и интервютата с Иван Несторов и отец Никанор в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени