Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локаутът в Националната хокейна лига продължава

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Ръководството на Националната хокейна лига (НХЛ) и представители на Асоциацията на професионалните хокеисти (НХЛПА) приключиха без споразумение тридневните преговори за подписването на нов колективен трудов контракт. Това означава, че обявеният на 16 септември локаут на играчите продължава, само 10 дни преди планираното начало на редовния сезон. Двете страни не са се договорили за нова среща на този етап, което сериозно застрашава сезона в лигата. Основният конфликт между НХЛ и НХЛПА, свързан разпределението на приходите от 3,3 милиарда долара, не е разглеждан.

Не сме разисквали икономически въпроси, какъвто всъщност беше и планът. Дискутирахме здравето и безопасността на играчите, проверките за допинг, медицинските грижи и други. Също така засегнахме за първи път и темата за ударите по време на игра и евентуални промени по този параграф в правилниците. Денят беше доста продуктивен и записахме напредък по някои въпроси. Нас ни успокоява дори и фактът, че говорим. Да, можехме да го направим отдавна, но важното е това, че го правим сега, а не след още три седмици, каза консултантът на НХЛПА Стийв Фер.

Заради локаута беше отменена цялата двуседмична програма от предсезонни контролни срещи, а шансовете кампанията да започне навреме са незначителни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени