Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бинев иска мораториум върху сключването на сделки от правителството до края на мандата

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГОРД Слави Бинев поиска правителството да наложи мораториум върху сключването на каквито и да е сделки до края на мандата, тъй като според него кабинетът е доказал, че не може да сключва изгодни за обществото договори. Бинев заяви, че не е честно следващото правителство да управлява чрез анекси.

ГОРД са готови да участват в управлението на страната след парламентарните избори и да ревизират всичко случващо се около АЕЦ "Белене", каза още Бинев в интервю за предаването "От петък до петък".

Ние сме за този проект, стига той да бъде в угода на българите, а не на някого, просто да не обогатяваме някой, който в момента е успял да ни излъже и да ни изманипулира, каза още той.

С невъоръжено око се вижда, че премиерът се държи като човек, който трябва да купи нещо, но по възможност на по-ниска цена. Такова е поведението на хората, които се пазарят по битпазарите, коментира той.

Според Бинев има уговорка на най-високо ниво: Човек трябва да е луд, за да не разбере, че тук става дума за някакви договорки.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени