Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет от синдикатите в МВР: Няма да протестираме

Снимка: БГНЕС

Пет от синдикатите в МВР заявиха, че няма да протестират и към момента социалният диалог в министерството е добър. Те се разграничиха от позицията на Синдикалната федерация на служителите в МВР, която след последната среща с ръководството на министерството обяви, че протестите са неизбежни.

Петте синдиката заявиха, че до момента на няколко пъти са търсили ръководството на синдикалната федерация на служителите на МВР за общи преговори, но до такива не се е стигнало. Напротив, при последния протест никой не ги е поканил да участват в него.

Галентин Грозев от Синдикален алианс "Сигурност":
Синдикалната федерация на служителите в МВР до момента не е потърсила съдействие от нас. Напротив, те съвсем отчетливо държат самостоятелно да провеждат техните протестни действия. От синдикален алианс "Сигурност" през последната една година три пъти сме участвали в различни протести, но бяхме и поканени и имаше нагласата и сред нашите членове, че можем да присъстваме. Сега в момента, както се казва, на чужда сватба неканен не се ходи
От петте синдиката в МВР, които остават за момента в социалният диалог с ръководството обясниха, че от една страна са доволни от увеличението на порциона на служителите с 60 лева, но от друга страна също подкрепят исканията за увеличение на заплатите. Според тях, обаче, за момента протестите не са най-добрия вариант за действие.

В звуковия файл можете да чуете коментара на Николай Христова в обзорното предаване "От петък до петък".
По публикацията работи: Н.Христов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна