Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свилен Нейков: Битов инцидент е причината за смъртта на Петър Божилов

Снимка: БГНЕС

Спортните имоти не са причина за смъртта на Петър Божилов, директор на Национална спортна база - това заяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. 49-годишният Божилов и друг 71-годишен мъж загинаха вчера в Плана планина, като първоначално бе съобщено, че става дума за инцидент по време на лов. Според полицията става дума за битов инцидент, каза министър Нейков в предаването на "Хоризонт" "Преди всички".

Петър Божилов беше назначен лично от министъра на спорта Свилен Нейков през ноември 2009-а година да отговаря за Националния стадион "Васил Левски", зала "Арена Армеец", базата "Белмекен", "Спортпалас" във Варна и още няколко големи спортни обекта.

Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. Бил е съотборник в една лодка със застреляния през 1995-а година Пламен Михайлов-Кимбата в отбора на ЦСКА.

След като напуска спорта, започва да стопанисва 40 дка от пазар "Илиенци". Говори се, че е работил за известния подземен бос Методи Методиев-Илиянски. Известно време Божилов се е подвизавал във фалиралата Банка за земеделски кредит.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна