Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" - "Литекс" и "Локомотив" София - ЦСКА са двата най-интригуващи четвъртфинала в турнира за Купата на България

Снимка: Архив

Левски” – „Литекс” и „Локомотив” (София) – ЦСКА са двата най-интригуващи четвъртфинала в турнира за Купата на България. Жребият определи в останалите две двойки да играят Берое Пирин (Гоце Делчев) и Миньор (Перник) – Славия”.

Засега предложението на Професионалната футболна лига е първите мачове да се проведат на 24-ти февруари, но ако времето е лошо, резервната дата ще бъде след началото на пролетния полусезон, който ще започне на 2-ри и 3-ти март.

Победителите ще бъдат излъчени след изиграването на по две срещи на разменено гостуване. При равенство в общия резултат от двата мача напред продължава отборът с повече отбелязани голове на чужд терен. При равенство и по този показател се играят две продължения по 15 минути, а при продължаващо равенство в общия резултат и отбелязаните голове на чужд терен и след края на продълженията се изпълняват дузпи.

Изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков коментира днешния жребий за Купата на България, който отреди сините да играят срещу "Литекс":

Имаме качества, за да преодолеем "Литекс" и да спечелим този турнир. Повечето отбори не искаха ние да им се паднем, така че все с някой трябваше да играем. "Литекс" е добър отбор, имат добър терен и стадион. Ще станат хубави мачове. Нека по-добрият да победи. Надявам се това да е "Левски". В момента преговаряме с Националния стадион. Имаме информация, че след мача ни с ЦСКА ще излизат в реконструкция, така че в началото ще играем на "Васил Левски“. После ще играем на нашия стадион.

Президентът на "Литекс" Трифон Попов обяви, че в сблъсъка между "Левски" и "Литекс" няма фаворит:

Добре е, че има едно дерби на 1/4-финалите. Ние си имаме нашите шансове, както и "Левски". Ако даден отбор иска да спечели Купата, трябва да играе с фаворитите. Очаквам много интересни два двубоя и нека по-добрият да продължи. По принцип в България, където участват "Левски", ЦСКА, "Литекс" и "Лудогорец" са фаворити. Това, че реваншът е в Ловеч, е минимално предимство, но много зависи и как ще завърши първия мач. Откакто г-н Ганчев е собственик на "Литекс", винаги е имало оспорвани двубои между нас и "Левски". Надявам се тези два мача да не направят изключение и да продължим ние. Знаете какви проблеми имахме в началото на сезона, така че тази година основната ни цел е да стабилизираме отбора и да внедрим млади футболисти. Но ние все пак сме "Литекс" и никога не се отказваме от победата във всеки един мач, така че Купата ни е основна цел.

Президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов заяви, че „Миньор” (Перник) е труден съперник:

"Миньор" е труден съперник, особено ако се изправи от кризата, в която се намира. Ако играем така, както срещу "Ботев" (Пловдив), можем да стигнем до финал. Пожелавам си да не се падаме с "Левски" до финала, ако зависи от мен. И второ, трябва ни мотивация, физическа издръжливост. Вторият полусезон е по-труден, има контузии, тежки терени, картони. Вили Вуцов е доволен, той каза, че не иска "Левски" и ЦСКА и ето че така стана. Няма да има много смени на паузата. Това кой ще идва и ще си отива, трябва да питате Велислав Вуцов. Състоянието на Чавдар Янков е добро след операцията. Съжалявам, че дълго време някои доктори го залъгваха, че няма нужда от операция. Той се вслушваше в съветите им. Надяваме се през януари да свали гипса и дай Боже за първите мачове да бъде готов.

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев изрази задоволството си от жребия за четвъртфиналите на турнира за Купата на България:

Аз съм доволен и нашият клуб е доволен. "Локомотив" е столичен отбор и мисля, че ще бъде трудно. Турнирните мачове са трудни винаги. Надяваме се, че стимулът ще бъде добър и за двата отбора. ЦСКА има нужда от победа, за да атакува и шампионската купа. Аз се пошегувах да изиграем по едно полувреме и на двата стадиона. Теренът и съблекалните "Армията" са готови, остават трибуните. Учудващо е, че на нашия стадион не се играят мачове. На стадион "Локомотив" козирката е здрава, но теренът пустее. Двата клуба обикаляме цялата страна. Не сме спестили и 1000 лева от домакинските ни мачове през есента. Как се издържа един такъв отбор, като няма приходи от домакинските си срещи? Надявам се до февруари-март месец всичко да бъде наред.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени