Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристина Цветанска: Няма нищо сензационно в спечеления проект от "Планета Пайнер"

Снимка: БГНЕС

От моя гледна точка няма нищо сензационно в спечеления проект от "Планета Пайнер", нищо нестандартно в одобрението на този проект. Това е проект за технологично обновяване на апаратурата и оборудването в българска кампания, която отговаря на всички изисквания на програмата. От тази гледна точка за мен проектът е добър, има оценителна комисия в Агенцията за малки и средни предприятия, която е оценила проектното предложение, дала му е необходимия брой точки и той се е класирал. Това каза председателят на Асоциацията на консултантите по европейски програми Кристина Цветанска в предаването "Преди всички".

Цветанска заяви, че има подобрение при усвояването на средствата по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика":

Качествено се подобри работата по програмата през последните няколко години по отношение на етапи на кандидатстване по проектите. В момента почти всички проекти стигат до етап на оценка. Преди това изобщо не можеха да стигнат до там, защото се отхвърляха за административни процедури.

Тя добави, че проблеми на програмата са и тромавата администрация и съфинансирането.

Цветанска обясни и по какъв път преминава всеки проект: Пътят на един проект е следният. Той се готви, подава се, има етап на оценка, в който оценителна комисия разглежда предложението и го оценява, излизат списъците с одобрените проекти, сключват се договорите и след това има етап на изпълнение на проекта докато се изпълни и отчете.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени