Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева спечели първото за годината контролно състезание на националния отбор

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Силвия Митева спечели първото за година официално контролно на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално. В проверката участваха всичките 14 гимнастички от разширения представителен тим на страната.

След Митева се класираха Кристина Ташева, Симона Дянкова, Радина Филипова, Невяна Владинова, Анастасия Киссе, Мария Матева, Биляна Проданова.

Илиана Раева остана  доволна от представянето на индивидуалните гимнастички:

От предишното контролно виждам една много сериозна подготовка и при състезателките и при техните треньорки, много отговорно са подходили към анализите, които направихме след първото контролно. Една по-добра сигурност при изпълнението при състезателките, по-добра увереност, по-спокойни са и това, което виждам ме кара да бъда оптимист. Освен Силвия Митева другата, която се откроява е Мария Матева, което е напълно в реда на нещата, защото Матева от няколко години е във възрастта на жените. Има една стабилност и при Биляна Проданова, но и тези които идват отдолу показват едни много рисковани и артистични съчетания, допускат грешки, което е напълно нормално, защото все пак те за първа година участват. Силвия Митева е много стабилна и зряла, тя с огромна рутина, самочувствие. Ще има четири контролни за определяне на националния отбор, ще има и други контролни ще дадем шанс на повече гимнастички да ходят на турнирите Гран При и Световните купи, така че това, което виждам ме удовлетворява, каза Раева.

Тя продължава да води преговори за поста старши треньор на националния отбор индивидуално:

В момента това е най-важния ми въпрос. Провела съм разговори. Една покана съм отправила до сега към много сериозен специалист, който ми отказа, защото отговорността е голяма. Имам идея, в преговори сме, много е важно да оптимизирам подготовката вътре в залата. Един човек, който да съблюдава и да участва в плановете на нашите лични треньори. Това не значи, че състезателите ще станат негови, напротив - те ще си работят със своите лични треньори, но ще има изключителен контрол върху това как се работи. Защото трябва да правим спорт. Мисля, че трябва да се прави спорт в тази държава, а не толкова пи-ар. След месец и половина, живот и здраве, ще навърша 50 години. За 50-годишния си живот за пръв път се чувствам напълно на мястото си и в кожата си. Ще разчитам на екипната работа, защото това е моята сила.

След контролното президентът на БФХГ, че Силвия Митева ще стартира на турнирите от веригата Гран При в руската столица Москва (1-3 март) и в Холон (Израел) 7-11 март.

Кристина Ташева пък ще представя страната ни на международен турнир в Москва, който е съпътстващ на Гран При.

Следващото контролно на националния отбор индивидуално е на 26-ти февруари.

 

 

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени