Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите за "Фед Къп" направиха първата си тренировка

Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по тенис за Купа "Дейвис" се събра за първа тренировка преди двубоя с Финландия от втора група на Евро-африканската зона на турнира, който ще се състои от 1-ви до 3-ти февруари в столичната зала "София". Новият капитан на България Димитър Господинов остана доволен от желанието и настроението на Александър Лазов, Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов по време на заниманието в залата.

Първата ракета Григор Димитров направи тренировка снощи и хареса настилката. Във вторник Григор Димитров ще се включи в тренировката на националния отбор от 11.00 часа. Тя ще започне със занимание на Димитров с млади тенисисти.

Момчетата са здрави, което е най-важно. Всичко е наред с лагера на отбора, условията са чудесни. Имаме няколко дни за тренировки, в които да изчистим всички детайли, заяви Димитър Господинов след заниманието.

Капитанът на България се засече в зала "София" с финландския си колега Ким Тиликайнен. Двамата се поздравиха и поговориха преди началото на тренировката на гостите. Финландските тенисисти бяха само двама на сутрешното занимание - Хенри Континен, който бе победен от Григор Димитров на финала на "Уимбълдън" за юноши през 2008-а година и Юхо Пауко.

Официалните пресконференции на отборите на България и Финландия ще бъдат в сряда в зала "София". Жребият ще се тегли в четвъртък. Мачовете са от петък до неделя. На 1-ви февруари първият двубой започва в 14.00 часа, в събота мачът на двойки стартира в 15.00 часа, а в неделя първият сингъл е от 14.00 часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени