Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров си постави за цел да влезе сред първите 30 в ранглистата

Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров си постави като основна цел през настоящата година да влезе сред първите 30 в световната ранглиста.

Надявам се, ако всичко върви добре, да вляза сред първите 30 в ранглистата до края на годината. Той обясни, че през годината ще участва в над 20 турнира. Димитров е в България за срещите от от втора група на Евроафриканската зона за Купа "Дейвис" срещу Финландия, които ще се играят в София от 1-ви до 3-ти февруари. За срещите срещу скандинавците Димитров коментира, че всички в отбора имат желанието да се изкачат в по-горна група. Дано да се получи, каза тенисистът.

Димитров допълни, че познава почти всички от отбора на Финландия, независимо че не е играл срещу тях. Според него България не би трябвало да има проблеми. Трябва да внимаваме и да използваме възможностите си, каза Димитров. Той коментира още, че изтеклата 2012-а година е била успешна за него. Направих добри резултати, а след загубения финал срещу Анди Мъри ме болеше и не спах два дни, каза състезателят. Той посочи, че за 2013-а година е наблегнал на физическата подготовка, за да се чувства добре и да няма травми. Състезателят призна, че предпочита техничния пред силовия тенис.

Григор Димитров се срещна по-рано с кмета на общината Кирил Йорданов и му подари тениска от Олимпиадата в Лондон 2012-а година. Йорданов връчи на тенисиста почетен плакет на общината.

Междувременно Григор Димитров се изкачи с едно място в световната ранглиста - на 40-ата позиция. Начело е победителят в Откритото първенство на Австралия Новак Джокович (Сърбия).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени