Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията ни по фехтовка ще иска повече пари от Министерството на спорта

От федерацията ни по фехтовка ще настояват за повече средства от Министерството на спорта за предстоящите състезания през годината
Снимка: БГНЕС

 

Президентът на Международната федерация по фехтовка Алишер Усманов е приел поканата на Българската федерация да посети България през месец септември. Усманов, който е собственик на компанията "Металоинвест", е най-богатият човек в Русия. Състоянието му се оценява на 18,72 милиарда долара.

БФФехтовка ще бъде домакин на три световни първенства до края на 2014-та година. През октомври във Варна ще се проведе първенство на планетата за ветерани, а следващата година през април в Пловдив ще се състои световното първенство по фехтовка за кадети, юноши и девойки, а през юли в София - за мъже и жени. От днес в унгарската столица Будапеща започна европейско първенство за юноши и кадети, където България участва с 14 състезатели. От 6-ти до 15-ти април пък е световното първенство за кадети и юноши в Хърватия.

Президентът на БФФехтовка Величка Христева разкри, че очаква в близките дни да бъде възстановено финансирането на федерацията. То е било спряно заради натрупани дългове, но с помощта на Международната централа сумите са изплатени на Министерството на спорта.

Имаме 126 хиляди лева бюджет за 2013-та година, от тях 17 570 лева за международен календар и 7 хиляди лева за вътрешен. Имахме участник на олимпиадата в Лондон, а за него финансиране няма. Надявам се на помощ от Международната федерация. За предстоящото световно първенство в Хърватия нямаме финансиране. Пътуваме със собствени средства, добави Христева.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени