Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Чикаго" с клубен рекорд в НХЛ

Снимка: БГНЕС

Отборът на "Чикаго" записа клубен рекорд след своята десета поредна победа в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада, с което спечели поне точка в последните си 29 мача.

Върховото постижение беше постигнато след успех с 5:3 над "Минесота" във вторник вечер.

Брайън Бикел наниза две шайби още през първата част, а Патрик Кейн вкара решаващо попадение в последната, с което "Чикаго" остана единственият отбор в НХЛ, който няма загуба в редовното време на мач от редовния сезон.

С това шампионите от 2010-а година подобриха серията на "Монреал" от сезон 1977/1978 и вече изостават на шест мача от абсолютния рекорд на "Филаделфия".

Райън Сътър вкара своя първи гол за "Минесота", след като беше точен при положение с човек повече на леда в третата част. Кайл Броджак пък изравни за 3:3 след добавка на собствения си удар едва 10:32 минути преди края, но Кейн донесе успеха на "Чикаго" 61 секунди по-късно.

Ерик Фер вкара гол след 37 секунди игра в продължението при победа на "Вашингтон" с 4:3 над "Бостън". Заклещен от двата защитници и падайки на леда, Фер удари шайбата и прониза мрежата на Мечоците, с което неговият тим спечели победа номер седем от последните десет мача.

Рик Неш се разписа с победно попадение в третата част при успеха на "Ню Йорк Рейнджърс" с 4:2 над "Филаделфия" в дербито от Атлантическата дивизия на НХЛ. Той стреля под дясната ръка на Иля Бризгалов след 2:50 минути игра през последната третина, а малко по-късно удвои аванса на своя тим.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени