Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северна Корея е направила нов клип, в който показва САЩ под атака

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Северна Корея е направила нов клип, в който показва САЩ под атака, този път буквално в мерника са Белият дом и Капитолия, съобщи Франс прес. Четириминутното видео, озаглавено "Огнена буря ще вали над седалището на войната", е публикувано вчера в канала YouTube на севернокорейския официален уебсайт, който разпространява новини и пропаганда от държавната медия.

Първите две минути показват снимки на американски изтребители, бомбардировачи В-52 и самолетоносачи, които обрисуват Съединените щати като ядрена мощност, чието намерение е да тормози Пхенян, за да пречупи волята му. После клипът показва мерника на снайперист, който се прицелва в Белия дом, а след това и анимирани кадри на купола на сградата на Капитолия, който експлоадира в огнено кълбо.

Разгневени от санкциите на ООН, наложени на страната след ядрения тест през миналия месец, Северна Корея заплаши Съединените щати с изпреварващ ядрен удар, на фона на ескалиращото военно напрежение на Корейския полуостров, достигащо най-високото си ниво от години. Въпреки че експерти твърдят, че Северът е на години от създаването на балистична ядрена ракета, която да може да достигне Съединените щати, американският министър на отбраната Чък Хейгъл в петък отговори с планове за стимулиране на противоракетната отбрана на Западния американски бряг.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна