Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" най-накрая с победа след 3 кръга пауза

Снимка: БГНЕС

 

"Левски" прекъсна серия от три мача без победа в "А" футболната ни група след 2:0 срещу гостуващия "Берое" в мач от 20-ия кръг на първенството. С първия си домакински успех през пролетта възпитаниците на Илиан Илиев се утвърдиха на второто място с 45 точки, на точка зад шампиона "Лудогорец", който по-късно приема "Литекс". Старозагорци пък допуснаха първо поражение в официален мач за календарната годината и останаха на десета позиция с 22 точки.

Гостите започнаха много по-добре на "Герена" и в първия четвърт час пропуснаха няколко добри възможности да открият резултата.В 7-та минута Дончо Атанасов догони по лявото крило изчистена топка от половината на "Берое", напредна към ъгъла на наказателното поле и стреля по диагонала, но нацели напречната греда. В 14-та минута Атанасов центрира от корнер от дясно и Елио Мартинс засече с глава от границата на малкото наказателно поле, но право в Пламен Илиев, който изби под гредата. Постепенно "Левски" изравни играта и при една от първите си възможности поведе в резултата. В 23-та минута Базил Де Карвальо се освободи от двама играчи на съперника пред наказателното поле и отправи силен удар от 25 метра. Вратарят Иван Караджов успя само да избие, а Илиян Йорданов направи добавка от точката на дузпата за 1:0. Пет минути по-късно при подобна ситуация домакините можеха да удвоят. Гари Родригес получи топката в дясно в пеналта и шутира по диагонала, Караджов изби, но при добавката Де Карвальо от ъгъла на малкото наказателно поле стреля над гредата. Голмайсторът на "Левски" се реваншира за пропуска две минути по-късно. Йорданов беше изведен в ляво в пеналта и пусна остър пас по тревата, а Де Карвальо се хвърли и с тяло засече топката в опразнената врата от 2-3 метра с 16-то си попадение за сезона в "А" група. В 37-та минута Елио Мартинс от "Берое" вкара топката в мрежата на "Левски", но попадението е отменено след спорна засада. В края на първата част Родригес проби отдясно и пусна по тревата към непокрития Де Карвальо, който от 4-5 метра не успя да засече добре и топката премина край гредата.

След почивката гостите бяха по-активни, но така и не успяха да се възползват от няколкото добри ситуации пред вратата на Пламен Илиев. В 81-та минута "Левски" също имаше възможност да направи резултата класически. Резервата Станислав Ангелов, който в началото на седмицата беше върнат в първия отбор след 2-седмично отстраняване, получи топката в наказателното поле, преодоля защитник на съперника и стреля от 13-14 метра, но Караджов блокира. Две минути преди края Де Карвальо беше изведен от Рене Михелич вдясно, навлезе на скорост в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл, но вратарят на "Берое" внимаваше и изби.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени