Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Привържениците на "Левски" настояват отборът да доиграе сезона с юношите

Снимка: БГНЕС

Обединени привърженици на "Левски" изпратиха декларация към футболисти, треньори и ръководство на клуба, в която осъждат последните слаби игри на тима и настояват за основни промени.

Феновете искат настоящите играчи да бъдат освободени, а отборът  да доиграе сезона с юноши.

Спортна редакция на БТА публикува писмото на феновете без редакторска намеса:

"Преминахте всички граници! Вашите безобразия пречупиха и най-силните от нас. Вие сте не просто жалки футболисти и треньори. Вие сте недостойни и като човеци. С цената на всичко няма да позволим клоуни като вас да представят ЛЕВСКИ в неговия 100-годишен юбилей!

Не ни пука за скапаната тенекиена купа. Не ни интересува първото място в това фалшиво, измислено и пародийно първенство.

За какво първенство всъщност си говорим, щом бездушници като вас имат шанс да спечелят титлата?

Като ЛЕВСКАРИ ние сме възпитани в съвсем други ценности, непознати за вас. В ЛЕВСКИ няма място за страх и преклонени глави. ЛЕВСКИ винаги е бил еталон за мъжество, за дързост, за нападателен, красив и агресивен футбол.

Да пазиш резултат на ГЕРЕНА от 60-та минута срещу Берое и да ти треперят краката - това е вън от представите за реалност. Да пазиш резултат с Гоце Делчев от 50-та минута, да си загубил абсолютно всяко едно дерби в първенството, да си отпаднал от Сараево, но хората да продължават да те търпят и да те подкрепят навсякъде... СТИГА ВЕЧЕ!

В Левски никога няма да се толерират страхливите сиви мишки. Вие не сте нашата кръвна група. Вие не сте нито професионалисти, нито ЛЕВСКАРИ. Вие нямаме нищо общо с нас. Нямате нищо общо с идеалите, каузата и смисъла на този вековен клуб.

Ние, публиката на Левски, единственият останал пазител на ценностите и морала на този велик клуб, ви ЗАПОВЯДВАМЕ, от следващия мач, от събота, срещу Локомотив София, да ПРЕМАХНЕТЕ "Л"-то от фланелките. Сложете на негово място емблемата на някоя модна къща, нещастници, но НЯМА да ви позволим да носите Л-то на сърцето си!

Няма да ви позволим да се гаврите с тази фланелка, носена от десетки достойни спортисти, бранили и прославяли името на Левски! И от хиляди привърженици, които ежедневно дават и парите, и здравето си, и живеят, и се радват, и плачат за този отбор...

Последното нещо, което правим за вас е да ви посъветваме, за ваше добро, и ако имате поне една, последна останала капка чест и достойнство, да се изметете на секундата от любимия ни отбор.

Прекратявайте си договорите, плащайте неустойки ако трябва, търсете си други отбори, най-добре да са заводски, изявяващи се в аматьорските дивизии. Махайте се на секундата от ЛЕВСКИ...за да са ви "мирни главите". Иначе - иначе ще ви направим живота черен!

НАСТОЯВАМЕ отборът да доиграе сезона единствено и само с юноши на отбора".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна