Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започва кампания по осиновяване на кучета от Общинския приют

Снимка: БГНЕС

В Пловдив настанени в Общинския приют кучета ще имат шанс да намерят стопани и нов дом. Кампанията ще се осъществи днес в рамките на двете Национални киноложки изложби за кучета, които традиционно се провеждат в Цар Симеоновата Градина в града. Организатор е Пловдивското киноложко дружество.

За първи път наред с чистопородни кучета и такива с международни участия и награди, пловдивчани ще имат възможност да видят и своеобразното „дефиле” на напълно неизвестните породи, които ще бъдат представени от служителите в Общинския приют за безстопанствени кучета.

Желаещите да полагат грижи за тях като домашни любимци могат да посетят открития информационен център на Общинския приют, където ще получат информационни брошури, консултация с ветеринарен лекар, както и ще могат да се запознаят четириногите фаворити на приюта. Тези, които изберат някое от кученцата, ще могат да го вземат веднага безвъзмездно, с попълнен ветеринарен паспорт, с поставени всички необходими ваксини, обезпаразитено и чипирано.

По публикацията работи: Кремена Данева – кор. на БНР в Пловдив

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени