Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-годишно момче опита да се самоубие

Снимка: БГНЕС

Няма опасност за живота на 15-годишният Емис Адеми от Австрия, постъпил в реанимацията на Благоевградската болница снощи. Той е погълнал около 30 таблетки неуточнено лекарство и вероятно става въпрос за опит за самоубийство, съобщиха от Агенцията за закрила на детето в Благоевград.

Пострадалият тийнейджър обитава мотел в благоевградското село Бистрица, нает от германска фондация за работа с деца в риск. В комуната живеят още две деца, за тях се грижат двама възпитатели от Гърция.

Според кмета на селото децата в центъра са преживели насилие или са били малтретирани от родителите си. Те не са създавали досега никакви проблеми на местните жители. Опитът за самоубийство на 15-годишното дете и дейността на комуната на германската фондация се проверяват от Агенцията за закрила на детето.

Директорът на "Социално подпомагане" в Благоевград Александър Балев заяви:

Детето е добре и няма опасност нито за здравето, нито за живота му. Другото нещо, което се случи е, че e имало събиране по координационния механизъм на всички институции, които са призвани да работят и да гарантират правата на децата и съответно всяка една институция е поела своята част от задълженията за изясняване на случая.



По публикацията работи: Страшимир Марчев - кор. на БНР в Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени