Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Българите” победиха „Чужденците” в десетото юбилейно издание на HDI Мача на звездите

Снимка: Sportal

Отборът на българите, който носеше името на Toyota, победи този на чужденците Turkish Airlines с 18 точки разлика - 90:72 в десетото юбилейно издание на HDI Мача на звездите. Срещата се игра пред около 3000 зрители в столичната зала "Арена Армеец"

Двубоят започна без особено напрягане и от двете страни в защита, а в нападение чужденците бяха по-разнообразният и атрактивен отбор, като малкото забивки през частта бяха дело именно на отбора на Turkish Airlines.

Основното оръжие на българите бе стрелбата от тройката, а най-интересното изпълнение бе зверска забивка на Атила Сантош след асистенция на Брендън Хийт с таблото. След осем изиграни минути българите водеха в резултата благодарение на  Божидар Аврамов, който вкара три тройки от три опита. Резултатът бе 26:21 в полза на тима на Toyota.

През втората четвърт българите продължиха да разчитат главно на стрелба от разстояние. В тази част нашенците за първи път прехвърлиха границата от 10 точки в разликата. Това се случи малко преди почивката, когато Йордан Бозов вкара за 52:42. След едно полувреме Toyota водеше с 12 точки – 54:42, а Божидар Аврамов продължи да е топреализатор в двубоя до момента със 16 точки. За чужденците 12 досега бе вкарал Брендън Хийт.

Третата четвърт премина под диктовката на българския отбор. На няколко пъти преднината на Toyota достигна 18 точки, преди чужденците от Turkish Airlines да се доближат до съперника си след силен финален щурм. В заключителните минути на частта те направиха серия от 9-0, с която съкратиха пасива си до 69:60 след три части.

Българите наложиха абсолютен терор през последната част на двубоя. Разликата на няколко пъти превиши 20 точки, а въпреки че чужденците ползваха бонус и в един момент играеха със шестима играчи, не смогнаха да се върнат в мача или да намалят крайната разлика. След последната сирена на таблото светеше 90:72 в полза на Toyota.

Мартин Дурчев бе най-резултатен за българите с 23 точки, а Божидар Аврамов се отличи с 20. Хрисимир Димитров добави 11 точки за Toyota.

Джеймс Тайлър и Реджи Холмс вкараха по 13 точки всеки за чужденците от Turkish Airlines. Брендън Хийт добави 12 точки.

Божидар Аврамов и Мартин Дурчев си поделиха приза за "Най-полезен играч".

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени