Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският принц Хари започва 7-дневна обиколка на Съединените щати

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Британският принц Хари започва своята 7-дневна обиколка на Съединените щати с посещение във Вашингтон, където ще присъства на акция на подкрепяната от неговата покойна майка Даяна благотворителна организация за прочистване на пехотните мини.

Когато принцеса Даяна поиска забраната на пехотните мини, 7 месеца преди да почине, министър от Консервативната партия нарече каузата й загубена. Сега принц Хари е твърдо решен да довърши делото на майка си. По време на обиколката в Съединените щати освен това Хари ще представи и популяризира подкрепяните от него благотворителни организации, както, разбира се, и британските интереси.

Принцът ще посети Ню Йорк, където ще присъства на така наречените "Уориър геймс" - традиционно провеждани спортни игри за ранени военнослужещи.

Това е първото завръщане на принц Хари в Америка, след като през 2012-а година бяха публикувани негови голи снимки в Лас Вегас. Преди посещението личният секретар на принца обяви, че неговата цел е отново да изтъкне всеотдайността и жертвоготовността на военнослужещите.

Политическите наблюдатели отбелязват, че посещението на принц Хари идва в момент, когато кралицата постепенно намалява ангажиментите си поради напреднала възраст и Хари и неговият брат Уилям безспорно са тези, които ще определят бъдещия облик на британската монархия.

Информация на Веселин Паунов - кор. на БНР в Лондон

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени