Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" без загуба от "Берое" през последните 40 години в турнира за Купата на България

Отборите на "Левски" и "Берое" излизат един срещу друг във финала за Купата на България днес от 17.30 часа на градския стадион в Ловеч. Столичани са фаворити в срещата, като търсят рекордна 27-а купа и първи трофей от 2009-а година насам. 

Историята показва, че "сините" имат смазваща доминация над старозагорци в този турнир, като през последните 40 години нямат поражение от тях. Освен това в този период са спечелили всичките си осем срещи срещу "зелено-белите", като в тях са допуснали само един гол. Те също така са отбелязали 22 гола и от пет мача насам дори не са допуснали попадение от "Берое", който за последно вкарва топката в мрежата на столичани през далечната 1979 година при загубата с 1:4. Интересното е, че тогава също двата тима играят финал в турнира.

Последният път, когато двата тима се срещнаха в надпреварата, бе през декември 2010 година. Тогава "сините" детронираха носителя на трофея след успех с 1:0 на "Георги Аспарухов" с късен гол на Владимир Гаджев.

"Берое" има две победи срещу "Левски" в надпреварата през далечните 1968 и 1973 години с 3:1 и 2:1. Общият баланс от 13 мача е 9 победи за "сините", две равенства и две победи за отбора от Стара Загора, като головата разлика е 27:8 за столичани.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна