Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елица и Стунджи не успяха да стигнат до финала на "Евровизия"

Снимка: Архив

Българските представители на песенния конкурс "Евровизия" Елица Тодорова и Стоян Янкулов- Стунджи с песента "Само шампиони" не успяха да стигнат до финала в събота.

България няма от какво да се срамува в това участие. Тъжно е, че не успяхме по някакъв начин да се мобилизираме или по-скоро онази група българи, които живеят в Европа и най-вече в държавите, които можеха да ни подкрепят, говоря за Германия, Испания, Франция – всички знаят, че там наистина има много българи. Ако те бяха се организирали, ако бяха направили по един вот, може би щяхме да прескочим тази бариера, каза за "Хоризонт" специалният пратеник на БНТ Драгомир Драганов.

Елица Тодорова сподели: Очаквах много по-силна избирателна активност, защото ние със Стоян тройно повече сме се трудили и дадохме наистина максимума от себе си. Това е един непредвидим конкурс. Животът продължава и ние трябва със самочувствие да продължим напред. Все пак благодаря на всички, които вярват в олимпийския дух, олимпийския флаг и олимпийския огън, който рано или късно един ден ще дойде в България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна