Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова оглави комисията за изработване на проект за правилник за дейността на НС

Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП Мая Манолова беше избрана за председател на комисията за изработване на проект за правилник за дейността на Народното събрание. Народните представители приеха изпълнителните директори на НЕК и Българския енергиен холдинг също да бъдат изслушани по въпросите за състоянието на енергетиката и цените на тока.

В състава на временната комисия за изработване на проект за правилник на организацията и дейността на 42-рото Народно събрание депутатите избраха да влязат и парламентаристи от Коалиция за България - Младен Червеняков и Янаки Стоилов, от "Атака" - Явор Нотев, Петър Петров и Павел Шопов, от ДПС - Христо Бисеров, Хамид Хамид и Камен Костадинов. От ГЕРБ не предложиха членове на комисията.

Депутатът от ДПС Христо Бисеров е избран за председател на временната комисия по правни въпроси. В състава на комисията влязоха трима депутати от БСП, трима от ДПС, трима от "Атака". От ГЕРБ не участваха с кандидати. Остри спорове между ГЕРБ и БСП придружиха дебатите около избора на депутати в правната комисия.

Информация на Даниел Инков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени