Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лукойл Академик” изравни финалната серия в баскетбола след победа над „Левски”

Снимка: БГНЕС

„Лукойл Академик” победи „Левски” с 86:83 точки във втория мач от финалната серия на плейофите в Националната баскетболна лига и по този начин изравни резултата на 1:1 успеха.

Двубоят беше игра на нерви, изпъстрена с прекалено много нарушения и грубости, а Божидар Аврамов се превърна в  герой за "студентите", реализирайки победния кош в мача.

Веселин Веселинов бе най-резултатен за „Лукойл Академик” с 20 точки, докато Брендън Хийт и Божидар Аврамов добавиха по 18.

Димитър Ангелов бе над всички за „Левски” с 22 точки и 9 борби, Младен Пантич добави 19 точки и овладя 10 отскочили топки, като бе фаулиран 15 пъти, а Чавдар Костов завърши с 11 точки.

„Лукойл Академик” извърши 34 нарушения срещу 29 за „Левски”. "Сините" направиха цели 19 грешки, докато "студентите" имаха 10 по-малко - 9.

Третата среща от серията между двата отбора е в сряда от 20.00 часа в столичната зала "Универсиада". Играе се до три победи от пет мача.

Старши-треньорът на „Левски” Тити Папазов заяви, че липсата на спортен шанс е била решаваща при  загубата:

Трябва да съжаляваме за липсата на спортен шанс, защото този кош от центъра на Веско Веселинов беше повече от спортен шанс. За изпуснатите в последната минута фалове, за една нелепа грешка, която нямаше да ни донесе победата, но щеше да прати мача в продължение. За мен фатални бяха последните две нападения на третата част, получихме тройка и щастлив кош от центъра, но това го има в спорта. Надявам се Левски да стане шампион във футболния мач днес, а в сряда и петък ние имаме страхотно предимство – нашите фенове. Ако залата бъде пълна с фенове на Левски, можем да имаме самочувствие, за да търсим две победи с помощта на публиката. В последната ситуация имаше грешка на Павел Иванов. Това е непростима грешка, но така е трябвало да стане. За сметка на играта ни срещу високите им играчи, се пропукахме другаде – имахме грешни решения в нападение. Сега трябва да преспим, да направим анализ, корекции, пак казвам, че очаквам подкрепата на сините фенове, защото с тяхна помощ можем да преодолеем класата на Лукойл. Надявам се серията да приключи в София, и то с наш успех.

 Спортният директор на "Лукойл Академик" Сашо Везенков заяви, че победата над "Левски" е била важна, с оглед самочувствието на неговите играчи.
 
И двата мача се решиха в последните минути. В първия имахме възможност да победим, пропуснахме два пъти в края, а днес три секунди преди края вкарахме. Не може да играем по този начин, когато водим. Това са играчи от висока класа и трябва да подобрим тези грешки, които направихме – при четири точки им дадохме топката в ръцете. Бяхме под едно изключително напрежение, оттук нататък аз мисля, че ще бъдем по-спокойни и нещата ще си дойдат на мястото. Когато си бил десет години шампион и десет години е било толкова лесно, при 2-0 този отбор ще отиде много по-притеснен в София. Тази победа ни беше важна, за да си повярват момчетата. И двата мача бяха равностойни до последната минута, това показва, че ние не трябва да се отпускаме нито за момент. В съвременния баскетбол и 20 точки в полза на единия отбор не значат нищо, докато не се чуе последният съдийски сигнал.

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени