Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест души бяха убити при стрелба в Санта Моника, щата Калифорния

Снимка: ЕПА / БГНЕС

В Санта Моника, щата Калифорния, бяха убити 6 души, има и ранени. Млад мъж с полуавтоматична пушка застреля най-напред брат си и баща си, които бяха открити в горяща къща на около 1.5 км от колежа "Санта Моника". Според полицията въоръженият мъж след това е стрелял по градски автобус, полицейска кола и други превозни средства, както и по случайни минувачи.

След като убива трима човека на улицата, стреля по кола на паркинга на колежа. Убива шофьора, а двама от пътниците са ранени, когато колата се блъска в стена. Въоръженият мъж след това тръгва към библиотеката на колежа, където много от студентите се подготвят за изпити. Чуват се изстрели и писъци, когато той започва да стреля в библиотеката. Там не успява да уцели никого, но самият той е прострелян и убит от полицията.

Пет от жертвите са починали на място, а шестата е починала по-късно в болницата. Под лекарско наблюдение са и още двама от ранените, единият от които остава в критично състояние и след направената му операция. Има още един тежко ранен и още няколко с по-леки наранявания.

След като въоръженият е бил застрелян, полицаите са продължили да издирват втори стрелец, тъй като не са били убедени, че мъжът е действувал сам. Има арестуван, но до момента не се съобщават имена.

По време на стрелбата и убийствата президентът Барак Обама се е намирал на около 5 км от екшъна и е присъствувал на официален обяд за набиране на средства за Демократическата партия.

Информация на Елена Цанева - Чикаго

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна