Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правдолюб Иванов: Това правителство е вредно

Снимка: БГНЕС

Продължавам да протестирам, каза в предаването "Неделя 150" художникът Правдолюб Иванов, автор на остроумни плакати, сред които "Не съм платен, мразя ви безплатно".

Коалицията, която излъчи това правителство и стои зад него спечели деня за размисъл. Те не спечелиха изборния ден. За това на улицата сега са хора, които симпатизират на партии, които наивно са смятали, че избори се печелят в изборния ден. Всички, които смятат, че това са платени протести, че ГЕРБ ги финансира – да дойде. Платените се появиха два или три пъти. Ние сигнализирахме полицията и те ги отведоха. Едни момчета с дебели вратове и черни тениски, които бяха издигнали плакати срещу президента Плевнелиев. Протестиращите са интелигентни хора и разпознават платените. Освен Делян Пеевски, това което постигнахме е, че Европа разбра за какво става дума. Много важни фактори се позиционираха на едната или на другата страна. Протестиращите 23 дни оглушително скандират "оставка". Смятам, че това правителство е вредно, каза Правдолюб Иванов.

Протестът ДАНСwithme продължава и той постигна своите цели, каза в предаването "Неделя 150" журналистът Найо Тицин.

Най–големият резултат е, че се развали комфортът на политическата класа да мисли, че само веднъж на четири години трябва да отговаря пред избирателите. Всеки ден трябва да са на изпит пред избирателите. Двайсет и три години сме живели в една система, която бавно, стъпка по стъпка се е изкривявала. Изкривена е до такава степен, че гражданите вече не могат да понасят това нещо. Гражданите се умориха тяхната инициативност  да бъде спъвана от корумпирани чиновници. В момента стигна предела. Преля чашата на търпението, каза Тицин.

Богдан Мирчев, който протестира в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, каза в предаването "Неделя 150" какво очаква от кабинета:

От правителството очаквам много, най–вече действия за икономиката. Ако това правителство си отиде какво става? Чакаме изборен закон. Изборният закон трябва да се преработи, каза Мирчев.

Цялата дискусия чуйте в звуковия файл.

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!