Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изчезнало е българското куче-вълк, участвало в "Незаменимите 2"

Порода чешки вълчак, от която е изчезналият Терес
Снимка: wikipedia.org

Кучето-вълк Терес, участвало във филми със Силвестър Сталоун, Чък Норис и Жан-Клод Ван Дам, няма да може да започне снимки в холивудската продукция "Незаменимите 3". Вълкът е изчезнал, съобщи собственикът му доцент Стоян Лазаров от Природонаучния музей.

Вълкът е прекарал дълго време на снимачната площадка в "Бояна", затова собственикът му предполага, че ако не е похитен, може да се е отправил в тази посока.

Терес е голяма филмова звезда, той е участвал в доста филмови продукции, последната му изява беше в сериала "Революция Z". Други филми, в които е сниман, това е "Експендъбълс 2" , а в момента тече подготовката на "Експендъбълс 3" и най-вероятно ще бъде включен вътре в този филм. И неговото изчезване в случая е проблем, обясни Лазаров.

Терес е от селекцията чехословашки вълк, на 4 години, питомен като куче, описва го доцент Лазаров.

Сив е на цвят с метална верижка, която може и да не се вижда от гъстата му козина на врата. Очите са му жълти, косо разположени, като на кучетата са хоризонтални, винаги, когато види хора, е с подвита опашка, допълни доцентът.

Терес липсва от 24 часа и е изчезнал в района на столичния квартал "Гоце Делчев".

За хората никаква опасност. Той никога няма да нападне човек. Неговата реакция е да се отдалечи от хората и да не се набива в техните очи. Много е дружелюбен към децата. Хората в квартала да не се притесняват, напротив, ако го видят, ще помоля да ни се обадят по най-бързия начин, за да дойдем да си го хванем, тъй като той при никой друг не би отишъл, обясни Лазаров.

Засега от полицията са отказали да приемат сигнал за изчезналия вълк. Затова собственикът му се надява на обаждане на мобилния си телефон 0888-369-620.

По публикацията работи: Мая Данчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна