Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Натоварен е трафикът през ГКПП-Капъкуле

Снимка: БГНЕС

Изключително интензивен е пътническият поток на турския ГКПП-Капъкуле в посока към България заради масовите пътувания на турските граждани от европейските страни, които се завръщат от ваканция в родината.

Турските митнически власти информираха, че поради реконструкцията на българския ГКПП-Капитан Андреево и засиления контрол на българските власти срещу нелегалния трафик, се забавя преминаването през турско-българския граничен пункт. На Капъкуле се е натрупала опашка от коли от около 3 км, плацът на Капитан Андреево също бил запълнен с коли.

Температурата навън е 32 градуса и е истинско убийство да чакаме при тези условия, отвреме-навреме протестираме като натискаме клаксоните, но полза няма, се оплакаха пътници.

Във връзка с интензивния поток през граничния пункт турските власти предупреждават своите граждани от европейските държави да не пътуват през Капъкуле в края на седмицата.

Ако все пак през тези дни пътувате за Европа през България ви препоръчваме да пътувате през граничните пунктове Хамзабейли-Лесово и Дерекьой-Малко Търново, които не са така натоварени. Също така може да пътувате спокойно и през граничните пунктове Ипсала и Пазаркуле на турско-гръцката граница, се отбелязва в съобщението на турските власти.

Препоръчва се също пътниците да се информират за натоварването на граничните пунктове и чрез 24-часовата интернет връзка, която предава "на живо" от Капъкуле.


По публикацията работи: Н. Дениз

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени