Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите изведоха от кома пострадалото момченце в мол във Варна

Снимка: http://www.svetaanna-varna.com/

4-годишният Стефан, който преди седмица падна от ескалатор в голям търговски център във Варна, вече е изведен от медикаментозната кома и реагира адекватно. Първоначално лекарите бяха планирали извеждането от кома да стане вчера, но впоследствие го отложиха с един ден.

Стефан остава в реанимацията, тъй като състоянието му трябва да се наблюдава, но е значително по-добре, каза проф. Дико Бошнаков от варненската болница "Света Анна". Направени са опити за рефлекситу му, на което детето е отговорило адекватно, дори на въпроса "как се казваш", детето отговорило "Стефчо", което означава, че е в много добро състояние.

Проф. Бошнаков каза още, че заради многото травми все пак трябва да се внимава и да се следят процесите през следващите дни, но радостно е това, че в преди рождения му ден, който е утре, Стефан е успял да излезе от медикаментозната кома

Утре ще бъдат направени поредица от изследвания, които ще покажат действителното му състояние, но хемоглобинът му се е вдигнал, кръвното му налягане е нормално.

Детето, което получи много травми, претърпя няколко операции във варненската болница "Света Анна" през изминалите дни. До инцидента с детето миналата седмица се стигна, след като то избяга от детски кът в търговския център, където бе поверено на грижите на аниматори. След това бе повлечено от ескалатор и падна от около 10 метра.

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени