Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите с първа загуба в евроквалификациите

Снимка: БГНЕС

Младежкият ни национален отбор по футбол до 21 години претърпя първо поражение в кампанията за Евро 2015, отстъпвайки с 1:3 при визитата си на Русия в Москва. Единственото попадение за нашите вкара Александър Колев от Геел (Белгия), докато два пъти за руснаците се разписа Владимир Обухов. Първото му попадение от дузпа обаче дойде след много сериозна грешка на съдията, който вдигна справедлив червен картон на Ангел Грънчов от ЦСКА, но пък дузпа в никой случай не биваше да бъде отсъждана заради фаула извън наказателното поле.

След този резултат Русия излезе начело в класирането с 9 точки от 3 мача, докато българите са на 2-а позиция със 7 точки и мач повече. Русия поведе в резулатта след скандална дузпа. В 18-ата минута Константин Базелюк беше изведен с пас от дълбочина зад гърба на българската отбрана. Той напредна на скорост и беше задържан с ръка от Ангел Грънчов в дъгата пред наказателното поле. Нападателят на домакините направи няколко крачки и падна в наказателното поле. Главният арбитър Андреас Екберг от Швеция справедливо показа директен червен картон на Грънчов, но неправилно посочи бялата точка, тъй като нарушението очевидно беше извън пеналта. Владимир Обухов беше точен от 11-метровия наказателен удар и изведе Русия напред. В 32-ата минута руснаците доста щастливо улучиха гредата, след като Козлов опита да центрира от ляво, но поредица от непохватни изяви на двата отбора не отклониха топката и при рикошета вратарят Евтимов улови. В четвъртата минута на добавеното време на първата част българите стигнаха до изравняване. Симеон Славчев центрира от фаул от дясно към близката греда, Александър Колев се ориентира най-добре на ъгъла на малкото наказателното поле, измъкна се от защитник на съперника и хладнокръвно прехвърли Егор Бабурин за 1:1. Веднага след подновяването на играта домакините отново взеха аванс след поредица от грешки в българската отбрана. Колзов проби на скорост от ляво, преодоля Антон Недялков и от аутлинията върна към непокрития на границата на малкото наказателно поле Обухов, който под погледа на трима от защитата на "трикольорите" имаше достатъчно време да овладее и да прати необезпокояван топката в мрежата. В 63-ата минута руснаците предрешиха мача с трето попадение след нова неубедителна изява в центъра на българската отбрана. Игор Ламбарский намери на границата на наказателното поле Базелюк, който се измъкна в чиста позиция между пасивните Асен Георгиев и Милен Гамаков и с удар по тревата от 12-13 метра прати топката в мрежата на Димитър Евтимов. Десетина минути по-късно домакините бяха близо до четвърто попадение. Базелюк изведе Андрей Панюков в чиста позиция в дясно в наказателното поле, но Евтимов успя да избие удара на разервата от десетина метра.

В 85-ата и в 86-ата минути българите можеха да се върнат в мача, но най-напред Иван Горанов, а и Радослав Кирилов след него при диагонални удари не намериха целта. След това пък нова грешка в нашата защита едва не доведе до четвърти гол, но правилно този път съдията маркира засада.

 

Европейска квалификация за младежи от 21 години, среща от група 2:

Русия - България - 3:1 (1:1)

голмайстори: 1:0 Владимир Обухов 19-дузпа, 1:1 Александър Колев 45+4, 2:1 Владимир Обухов 48, 3:1 Константин Базелюк 63

стадион "Арена Химки", 400 зрители

главен съдия: Андреас Екберг (Швеция)

жълти картони: Роман Емелянов, Константин Базелюк (Русия),

Милен Гамаков, Асен Георгиев, Антон Недялков (България)

червен картон: Ангел Грънчов (България) 18

състави:

- Русия: Егор Бабурин, Пьотър Тен, Иля Зуев, Алексей Никитин, Дмитрий Голубев, Игор Ламбарский, Роман Емелянов (46-Алексей Миранчук), Владимир Обухов, Александър Козлов (85- Иван Соловьов), Магомед Митришев (46-Андрей Панюков), Константин Базелюк

- България - Димитър Евтимов, Антон Недялков, Асен Георгиев, Ангел Грънчов, Иван Горанов, Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Едисон Йорданов (64-Антон Карачанаков), Радослав Кирилов (90+1- Божидар Васев), Милен Гамаков, Александър Колев (70-Живко Петков).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени