Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Щерев: В „Нощта на театрите“ хората ще видят къде се забърква театралната магия

Снимка: Архив

На 14 септември за първи път ще се проведе „Нощта на театрите“. България е деветата страна, която се присъедини към европейската инициатива, започнала от Хърватия. В интервю за предаването „12+3“  един от посланиците на инициативата актьорът Стефан Щерев разказа какво предстои в "Нощта на театрите":

Позволяваме си да допуснем хората в „светая светих“ на театъра, там където се забърква театралната магия. Ще дадем възможност на хората да се запознаят с това какво се случва в театъра, как се случва, но и как един прожектор прави магията на сцената.

Ще има над 80 събития през цялата нощ, над 350 ще се участниците. Нощта на театрите няма да се състои само в сградите, уточни Стефан Щерев.

Народният театър, Младежкият театър и Операта ще отворят широко вратите си. Младежкият театър ще изнесе част от сценичните си костюми. За първи път се отваря за външно преставление театър „Сфумато“.

Стефан Щерев каза, че лично той ще участва в проекта „Пощенска кутия за приказки“ в Лятното кино до НДК, където ще се четат текстове на тема „Да бъдеш или не“. Актьорът Дарин Ангелов пък ще се превъплати в гид и ще развежда предварително записалите се в потайностите на Народния театър.

Цялото интервю със Стефан Щерев можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна