Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ю. Николова: Гражданският борд на РБ ще работят за промяна на статуквото

Снимка: БГНЕС

Иван Стамболиев от Национален форум "Обединение" коментира в "Преди всички", че формацията е надпартийна платформа. Нашата цел е установяване на постоянен контрол над властта. Създаването на общесвени съвети е една от формите. Управляващите трябва да бъдат натискани - независимо от коя партия са. По време на служебното правителство имаше казионни такива съвети. Сега трябва да има ефективни такива съвети. Ние имаме конкретни идеи - подкрепа на малкия и среден бизнес и др. По отношение на Изборния кодекс - ние ходим на срещи с премиера и на дебатите в парламента. Само с протести на улицата нищо няма да се промени. Все пак има първи стъпки, които управляващите сега приемат първи стъпки на взаимодействие с гражданите.

Юлиана Николова - поканиха ме в Обществения съвет към Реформаторския блок и аз се почувствах предизвикана, затова че има идея, проект, който залага на промяната на политическото поведение на партиите, преминаване от упражняване на власт към използване на властта за развитие на държавата, нещо, което е в сериозен дефицит през последните години.

Участието си в различни политически структури Николова коментира така:

Работата ми в правителството "Костов" ми даде увереността, че България може. Опитът ми с Неделчо Беронов ми показа, че почтеността в политиката е нещо съвършено ценно. Работата ми в кабинета "Борисов" утвърди у мен убеждението, че експертното правителство е невъзможно.

Вярвам, че България има нужда от промяна на политическото статукво.

Целия разговор на Силвия Великова с Иван Стамболиев и Юлиана Николова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени