Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър "Възраждане" залага на непознати заглавия през новия сезон

Снимка: Архив

Столичният театър „Възраждане“ предлага през новия си сезон програмата „Път на младите“ , гостуващи представления, собствена продукция и непредставяни у нас заглавия, обединени от темата „Невидимото“. Директорът на театъра Владимир Петков каза, че приоритет ще бъдат постановките от български автори.

Предстои първият режисьорски опит на Ованес Торосян с постановката „По записките на един луд“ по Гогол. Младият режисьор Васил Дуев ще постави новата българска пиеса с автор Иван Димитров – „Извънземни“.

Владимир Петков обясни, че „Невидимото“ е избрано за тема на сезона, като противовес на все по-ширещето се в българския театър желание за "видимото".

Ние наблягаме на това, което трябва да се усети, с духа човешки, със сърцето. Това са нещата пред които онемяваме. Във всяка пиеса има това „невидимо“.

В театър „Възраждане“ предстои да бъдат поставени и непознати заглавия:

През октомври започва репетиции режисьорът Стилиян Петров върху една съвсем нова пиеса с работно заглавие „Фотоапарати“. Следващият проект е на Георги Михалков. Той ще работи върху сценарий на филма „Човекът от Земята“. Очакваме в него да играе известно име от екрана.

Цялото интервю са Владимир Петков можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Донка Стамболийска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна