Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружение "На Ти с Природата" отбелязва Световния ден за защита на животните

Снимка: БГНЕС

Сдружение "На Ти с Природата" отбелязва Световния ден за защита на животните с фотоизложба и благотворителен базар. Мотото на изложбата е "Да намалим страданието" и е подредена в Дома на киното в София.

Посетителите ще могат да се присъединят към инициативата за спиране на опитите с животни.

Също днес официално ще бъде открит кастрационен център на "Четири лапи" в Банкя, в който бездомни и домашни кучета и котки ще бъдат лекувани и кастрирани, съобщи Явор Гечев от неправителствената организация:

Предлагаме и безплатна кастрация на животни на социално слаби хора, на хора, които не могат да си позволят кастрацията, а от друга страна животните им се отглеждат по начин, по който предполага, че те ще се възпроизвеждат нежелано и ще бъдат евентуално изоставени на улицата. Винаги могат да се обадят в клиниката, да запишат час. Ние сме единствената неправителствена организация, която работи в София и която има собствен екип за залавяне и транспорт на бездомните животни.

Международни организации организират днес световен поход в защита на слоновете заради масовите бракониерски убийства през последните месеци. Ако това продължи, след 12 години слоновете в дивата природа ще изчезнат. В инициативата ще се включат 15 града от всички континенти. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!