Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сан Хосе" с шеста поредна победа в НХЛ

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Отборът на "Сан Хосе" постигна шести пореден успех в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.

Тази нощ "Сан Хосе" се наложи с категоричното 6:2 над другия непобеден отбор до вторник вечерта "Сейнт Луис".

Най-важна за успеха беше доминантната игра на "акулите" при числено превъзходство, като в четири ситуации голове вкараха Логан Кутур, Джо Павелски, Томи Уингълс и Патрик Марло.

"Монреал" също победи по категоричен начин, след като два гола в първата третина помогнаха за 3:0 над "Уинипег". Лявото крило Брендън Пръст и защитникът Пернел Карл Събън отбелязаха вторите си голове за сезона, докато Дани Бриер беше точен на празна мрежа, за да подсигури третата победа от четири поредни гостувания на "Монреал" в западните части на Канада.

Йонас Густавсон изнесе втори пореден силен мач на вратата на "Детройт", след като отрази 36 удара за победата с 2:1 над "Кълъмбъс". Окрилени може би от спасяването на сезона, което вратарят направи 5:20 минути преди края, "червените криле" стигнаха до двете точки с головете на Даниел Алфредсон и Тод Бертуци.

Томаш Ванек и Тайлър Енис бяха точни при изпълнението на дузпи за първата победа на "Бъфало" през редовния сезон. Техният отбор се наложи с 4:3 над "Ню Йорк Айлъндънс" и предоврати регистрирането на най-лошото начало на годината в клубната история.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна