Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание с нови плътни заграждения

Снимка: БГНЕС

Тази нощ полицията е издигнала плътни заграждения пред сградата на Народното събрание. Те са метални, плътно споени и заменят решетките, които опасват от месеци сградата на парламента. Най-често подобен вид огради се използват при концерти пред първите редици от фенове.

При вчерашните сблъсъци с полицията протестиращи издърпаха старите ограждения и ги изместиха в различни посоки, след което институцията беше пазена единствено от плътен полицейски кордон.

Във връзка с новите ограждения вече се появиха и коментари в социалните мрежи. Във Фейсбук един от коментарите гласи: "Мафията няма никакво намерение да си ходи, а се готви за гражданска война".

Тази сутрин около Народното събрание има засилени мерки за сигурност. От северната част на парламента охраняваният периметър е още по-разширен и от вчера. Полицейски патрули проверяват личните документи на хората, които искат да влязат от бул. "Княз Ал. Дондуков" към ул. "Московска". 

В зоната за сигурност е засилено полицейското присъствие. Има десетки коли на Жандармерията и Специалните части на СДВР преди днешния протест.

Рано тази сутрин главният комисар на МВР Светлозар Лазаров отиде в района на Народното събрание, за да поздрави лично полицаите за работата им вчера. Попитан защо се вземат извънредни мерки за сигурност, той отговори:

Кои са извънредните мерки?

Той не отговори на въпроса дали вчера е имало полицейско насилие. Лаконичният му коментар беше:

Приятен ден ви желая. Отиваме да говорим. Оставете ме, в момента имаме разговор с колегите относно организацията. Когато се извършат съответните проверки, ще се направят съответните изводи. 

По публикацията работи: Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени