Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мултикултурни диалози

“Мултикултурни диалози” - предаване за уникалното предимство на европейското културно многообразие и взаимодействието между многоликите култури на Европа в различните региони.

всяка събота от 16.00 до 17.00 часа

Европа е земя на многообразието. Смесването на хора и култури превръща стария континент в територия на бъдещето. Диалогът между различните етноси, взаимното обогатяване на разнообразието от култури, проблемите и надеждите, преплитането на човешки истории - това е във фокуса на предаването “Мултикултурни диалози”, което звучи всяка събота от 16 часа.
И аз съм Европа. Всички ние сме Европа. Заедно създаваме европалитрата на културното многообразие и взаимодействие между етноси и култури на Стария континент.
От 4 юли 2009 г. програма “Христо Ботев” стана партньор в европейската радиомрежа “Евранет”. Целта на “Евранет” е гражданите на Европа да имат повече и по-близко до тях информация както за случващото се в институциите на Европейския съюз, така и в страните от Европа. Половинчасовите модули на програма “Христо Ботев” в “Евранет” можете да слушате всяка събота от 16.30 часа в “Мултикултурни диалози”.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!