Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер в Театрална работилница “Сфумато” Пазарджишкия театър ще представи „Нирвана” от Константин Илиев

До 7 февруари продължава турнете на Пазарджишкия театър “Константин Величков” в София, за да покаже най-новите и най-добрите спектакли от своя актуален афиш. Тази вечер предстои да се срещнем с “Нирвана” на Константин Илиев в постановка на Иван Добчев. Ето какво каза в „Артефир” режисьорът за това, кое е основното в неговия прочит на пиесата на Константин Илиев:
“Това, което за мен е много важно е намирането на образа на абсолютната любов, която е възможна отвъд предела, отвъд живеенето. Абсолютната любов е в смъртта. И това е парадоксално и е много трудно за се схване с нормалния разум и с нашето пристрастие към живеенето, но стремежът към абсолютното води до това. Звучи стряскащо, но от друга страна то единствено вярното за това, което се е случило в тази нощ. Двама души сами посягат на живота си. Значи, те отхвърлят възможността това, което много искат, да им се случи. Жестът на самоубиеца отрича, той е предизвикателство към нормалното живеене.
Той иска абсолютното, той иска непосилното, той иска невъобразимото.Това е нещото към, което сме се стремили в спектакъла.”
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна