Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Часът на думите”: На Харманли - с любов

\r\nНа снимката: отец Атанасий Странски и поета Георги Николов (отляво надясно, на заден план - Стефан Радев) в студиото на програма „Христо Ботев”.
Снимка: Кирчо Стоичков

Предаването в първата неделя на месец май съвпада с празника на Харманли, който отбелязва своята 500-годишнина. Анонсирахме това обстоятелство миналата седмица, когато гости в предаването бяха двама известни театрални творци, родом от Харманли - актрисата Йорданка Кузманова и режисьорът Иван Добчев.
Този път ни гостуват специално пристигналите от южния град отец Атанасий Странски, архиерейски наместник (но също така и човек, изкушен от поезията) и утвърденият поет Георги Николов който дълги години работи като пресаташе на община Харманли и де факто е организатор на повечето културни прояви в града. На самия празник отец Атанасий, както научихме, ще бъде удостоен със званието „почетен гражданин на Харманли”, тъй като с неговите усилия и благословия са възстановени множество църкви в региона и са построени нови пет.
В разговора ще участват още репортерът Стефан Радев и писателят от Пловдив (иначе действащ доктор по хуманитарна медицина) Георги Гачев. 
Разнообразни са темите, които ще коментират водещите със своите събеседници, но нека споменем поне две от тях: Имат ли днес хората вяра? Как се прави култура в малкия град?

неделя, 2 май от 17.00 часа

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна