Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация „Не спирай” финализира проекта си „Успешният пример”

Проектът е замислен като ефикасно мотивиращо средство за трудова заетост и социално включване към програма „Европа”, финансирана от софийската община.
А фондация „Не спирай” е общност за търсене и използване на възможности. Нейният изпълнителен директор Димитър Стойчев разказа в „Артефир”:
„Най-добрият начин да излезем от тунела е да тръгнем през него. Ако един има въдица, друг знае да лови риба, а трети знае къде е тя, да направим така, че да се срещнат. Това е и основната цел на нашата общност „Не спирай” - да могат да се създават групи, екипи, които да използват по-пълноценно възможностите си и тези на света около тях. Тази идея спечели сериозна подкрепа първо сред моите близки, а след това и от по-широк кръг от хора. Положителният пример беше заложен като нещо, което ще развиваме в нашия уебсайт, тъй като думите не влияят така силно на хората. Вече сме изморени от приказки. Примерът е нещото, което ни задейства най-силно. Много от моите познати от арт-съсловието помогнаха за самото създаване на сайта съвсем безкористно. Искаме по обиколен начин да поднесем текущи теми, свързани с културата и изкуството. Не зная все още дали сме предизвикали вниманието на читателите, но самите ние участваме в някои инициативи. Разнообразно минава деня. Определили сме си четири основни приоритета. Имаме модул за споделяне на ресурси, възможности, идеи. Същевременно преглеждаме отворени предложения, тъй като в момента това е възможността за финансиране на сдружението. Спечелвайки един проект, разбираш че могат да бъдат оценени възможностите ти, започваш да си вярваш. Ние не правим проектите си за някого, а за нас. Правим това, което искаме да постигнем. Искаме да покажем различни пътища за групиране на хора, за екипно работене, да даваме платформи за обсъждане на идеи във форума. Така професионалисти могат да се обединят около някаква идея.
Ива Вълкачовска допълва: „Стремим се да реализираме програмата си. Мога да кажа, че наистина това ни липсва и затова привлича хората. Уморени сме от много неща, от много думи. Не сме единствените, но се стремим да увличаме хората. Имаме желание да изтъкнем и добрите практики в социалната сфера.”

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени