Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теодор Захов за новата визия на предстоящата IT-седмица на България

Снимка: БАИТ

Близо десетилетие ежегодният технологичен панаир BAIT EXPO, организиран от Българската асоциация по информационни технологии беше събитието, на което IT-бизнесът показваше своите достижения, както на гилдията, така и на обикновения потребител.
Тази година форумът ще съчетае изложението в IT-индустрията с конферентна част, на която ще се дискутират проблемите и развитието на информационните и комуникационни технологии. Една от целите на BAIT Week е ежегодно да среща държавата и бизнеса, за да се защитят интересите на обществото, на бизнеса и на цялостната визия на България като член на ЕС.
Цифровият дневен ред на България до 2020 г., е-управление, е-бизнес, е-здравеопазване, киберсигурност и децата ни в Интернет ще са основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на предстоящия форум в края на ноември в София.
„Във тазгодишното издание на форума ще разгледаме теми, които касаят развитието на България в информационните технологии. Колкото до мястото ни в света, българските компании работят за нашия пазар, хранят се от него и се опитват да развиват точно същата проблематика и същите технологии, които в световен мащаб са актуални. Не можем да се сравняваме с ресурсите по света и с технологичните възможности, които са се развили там, но поне на ниво ноу-хау на хората го докарваме добре.
Лошото е, че голяма част от специалистите ни продължават да изтичат в чужбина. От гледна точка на кризата, IT-технологиите са двигател за излизане от кризата, защото могат да поевтинят разходната структура на всяка фирма и организация”, коментира Теодор Захов, председател на Управителния съвет на БАИТ и визионер с изключителни познания в телекомуникационния бизнес.

По публикацията работи: Невена Праматарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени