Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата и заместник-кмет Силва Аврамова в „Часът на думите”

Снимка: Архив

Отново ни гостува кметът на община „Триадица” Евтим Евтимов, а с него и заместничката му, актрисата и писателката Силва Аврамова.
През 2003 г. излезе първата й стихосбирка „Чувствам недостиг на бъдеще” с рецензент и редактор Любомир Левчев. Втората й книга е „Големият малък принц”.  Приликата със световноизвестния герой от едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери никак не е случайна. В своите кратки разкази за хора и кучета Силва Аврамова се опитва да стресне позадрямалата ни човещина. Зад философските прозрения на авторката често надзъртат остро социални конфликти и вероятно затова в края на книгата Аврамова на висок глас извиква: „Уважаеми господин кмете, моля да сложите пред всички паркове табелка „Влизането на лоши хора забранено!”
Театърът е попил по-голямата част от нейната биография, превърнал се е в житейска съдба и дори днес, когато не е на сцената на „Сълза и смях”, Силва диша театрален въздух, докато преподава актьорско майсторство и техника на говора в Нов български университет, преподавател е и в музикалното училище „Любомир Пипков”. Едновременно с това дублира филми и пише сценарии за филми в БНТ, а от две години е и заместник-кмет на столичен район „Триадица”.

неделя, 24 октомври от 17.00 часа

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени