Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стенли се завръща

Снимка: личен архив

Един от най-самобитните и популярни изпълнители у нас се завръща на родната сцена с клубно турне, включващо осем градове от страната. Стенли започна участията си от Бургас, преминавайки през Варна и Велико Търново.
През декември следват Благоевград, София, Пловдив и Стара Загора. Клубното турне ще завърши с концерт в Габрово на 11 декември. Като част от него на 2 декември в столичния клуб „Строежа” Стенли ще има съвместен концерт с група „Остава”.
Предвиденият сет ще бъде в акустични аранжименти с участието на китариста на „Остава” Георги Георгиев и друг бивш член на групата - Михаил Шишков (клавир, педъл стийл китара). Сред песните, които се очаква да бъдат представени в клубовете са: „Обсебен”, „Пътят към храма”, „Как се казваш”, „Стар парфюм”, „Жулиета”…
Станислав Сланев-Стенли е възпитаник на Музикалната академия. В средата на 80-те години е вокалист на рок-група „Тангра”. С нея издава емблематичния албум „Бъди какъвто си” и някои от най-запомнящите се родни хитове - „Жулиета”, „Оловният войник”, „Бъди какъвто си”, „До последен дъх”, които все още влизат в репертоара му.
След „Тангра” Стенли е фронтмен и на група „Спринт”, а от 1990 година започва да работи самостоятелно. За втория си албум „Пътят към храма” и своя неподражаем стил Стенли е удостоен с наградата „Певец на годината” през 1992 и 1994 от Националната рокакадемия, а песента „Ля ля ля” е включена в албума „Европодиум' 92” заедно с изпълнения на Annie Lenox, U2 и Zucchero.

По публикацията работи: Димитрина Кюркчиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени